uatontro.ru

Найбільша хижий птах

Відео: Найбільший орел в світі

Найбільша хижий птах

Андский Кондор по праву визнаний найбільшою з хижих птахів в світі. Розміри дорослої особини досягають 1,1 - 1,3 метрів, а вага при таких розмірах становить близько 15 кг. Самці набагато більші за самок і розмах їхніх крил може досягати 3 метрів. Живуть вони в середньому близько 50 років.

Відео: гарпії - САМА ВЕЛИКА ХИЩНАЯ ПТИЦЯ || AL 3080 ANIMAL Life

Зовнішній вигляд цього птаха дуже примітний, побачивши один раз, ви вже ніколи і ні з ким його не сплутаєш. Велика частина оперення має чорне забарвлення, тоді як кінчики пір`я і пухнастий «комір» на шиї чисто білого кольору. Крім того, голова Кондора не має оперення, і прикрашена м`ясистим червоним гребенем, колір якого може змінюватися в залежності від внутрішнього стану птиці, в момент хвилювання або збудження він стає яскравішим.

Основна середовище проживання цих птахів зрозуміла з назви, це гірського середовища Анд, а саме високогір`ї Еквадору, Чилі, Перу, Болівії і західній частині Аргентини.

Відео: НЕБЕЗПЕЧНІ хижих птахів

Харчуються ці птахи в основному падаллю, але можуть поїдати і яйця в довколишніх до місця їх проживання гніздах. Вченими було помічено, що в районах де водяться Кондори тварини хворіють набагато рідше, ніж в місцях де цих птахів немає. Пов`язано це в першу чергу з тим, що Кондори поїдають трупи тварин, не даючи зарази поширяться.

Самка за один раз приносить 1-2 яйця. Пташенята розвиваються дуже повільно, і знаходяться під опікою батьків до двох років. Якщо ж яйце з яких-небудь причин зникає, самка тут-же зносить ще одне. Ця особливість використовується вченими для збільшення популяції птахів в неволі.

У давнину деякі народи шанували Кондора як Божество, з мови місцевого племені кечуа його назва перекладається як «дуже швидкий, великий мандрівник». У таких країнах як Перу, Колумбія, Еквадор і Чилі зображення Кондор прикрашають герби, а самі птахи є національним надбанням.

На сьогоднішній день Кондори внесені до Червоної Книги, як вид знаходиться на межі вимирання і потребує захисту. Основною причиною такого жалюгідного становища вважають господарську діяльність людини, в результаті чого скоротився основний ареал їх проживання.

Відео: Ястреб на Полюванні, Яструб Хижа Птах

Поділися в соціальних мережах:

Схожі
Полярна сова - мудра птиця чи провісник нещастяПолярна сова - мудра птиця чи провісник нещастя
Гігантська анаконда - хижачка в дикій природіГігантська анаконда - хижачка в дикій природі
Які птахи живуть всього рікЯкі птахи живуть всього рік
Флора і фауна екватораФлора і фауна екватора
Найкрасивіші кури в світіНайкрасивіші кури в світі
Найбільші породи гусейНайбільші породи гусей
Малювання або яванський горобець - що ми знаємо про цього птаха?Малювання або яванський горобець - що ми знаємо про цього птаха?
Боривітер звичайна: що відомо науці про цього птаха?Боривітер звичайна: що відомо науці про цього птаха?
Мохноногий сич - господар темнохвойной тайгиМохноногий сич - господар темнохвойной тайги
Рід forpus (горобині папуги) папужка шлатераforpus sclateriРід forpus (горобині папуги) папужка шлатераforpus sclateri
» » Найбільша хижий птах
© 2017 uatontro.ru