uatontro.ru

Як укласти шлюб з іноземцем

Якщо вашим обранцем став громадянин іноземної держави, і ви вирішили узаконити стосунки на території Росії, ви зможете безперешкодно зробити це. Для укладення шлюбу вам потрібно буде підготувати необхідні документи і звернутися в ЗАГС.
Як укласти шлюб з іноземцем

Вам знадобиться

  • - підготувати документи;
  • - віднести їх в ЗАГС;
  • - написати заяву;

Інструкція

1
Насамперед зберіть необхідні документи. Попросіть майбутнього чоловіка / дружину взяти довідку про те, що перешкод для вступу в шлюб не існує. Даний документ видає компетентний орган іноземної держави.
2
Не забудьте переконатися в тому, що ваш наречений / наречена знаходиться в країні легально і має діючу візу і реєстрацію за місцем перебування. В іншому випадку вам відмовлять в реєстрації шлюбу на території Російської Федерації.
3
Перевірте ваші паспорта. Переконайтеся, що в них вклеєні фотографії, документи не прострочені та не мають рваних або потертих сторінок.
4
Врахуйте, що згідно з Федеральним Законом «Про акти громадянського стану», що пред`являються довідки та інші документи в обов`язковому порядку потрібно легалізувати, перевести на російську мову і нотаріально завірити. Під легалізацією мається на увазі підтвердження автентичності документів органами іноземної держави. Якщо ваш обранець / обраниця є громадянином країни, що входить до Гаазької конвенції, необхідно буде проставити штамп «апостиль». В інших випадках ви зможете легалізувати документи в Міністерстві закордонних справ Російської Федерації.
5
Підготуйте всі документи, перевірте їх і віднесіть в ЗАГС. Майте на увазі, що в Москві шлюби з громадянами іноземних держав реєструються тільки в Палаці одруження №4, який знаходиться на Бутирській вулиці. При необхідності вас можуть попросити принести додаткові довідки. Це буде залежати від того, підданим якої країни є ваш обранець / обраниця.
6
Відправляйтеся в ЗАГС з майбутнім чоловіком / дружиною і подайте спільну заяву. Підтвердіть в ньому взаємне добровільне згоду на вступ до шлюбу і той факт, що причин, що перешкоджають шлюбу, не існує. Вкажіть ім`я, прізвище, по батькові, дату і місце народження, вік і місце проживання. Вирішіть, чи будете ви міняти прізвище.
7
Якщо з тих чи інших причин ваш обранець / обраниця не зможуть бути присутніми з вами в РАГСі в цей день, напишіть роздільні заяви. За кілька днів до подачі заяви сходіть в ЗАГС, візьміть бланк заяви та передайте майбутньому чоловікові / дружині. Після заповнення всіх пунктів в заяві, його потрібно буде завірити в нотаріуса. Візьміть завірена заява, прикладіть до решти документів, віднесіть в ЗАГС і напишіть свою заяву. Вам назвуть можливі дати реєстрації шлюбу і запропонують вибрати одну з них.
Зверніть увагу
Подавати заяву необхідно за 2 місяці до передбачуваної дати одруження.
Корисна порада
Адреса Палацу одруження №4: вул. Бутирська, будинок 17.

Телефон: (495) 685-19-60.

Поділися в соціальних мережах:

Схожі
Шлюб як соціальне і юридичне явище. Порядок укладення шлюбуШлюб як соціальне і юридичне явище. Порядок укладення шлюбу
Як вибрати загс для реєстрації шлюбуЯк вибрати загс для реєстрації шлюбу
Які документи потрібні для оформлення квартири на внукаЯкі документи потрібні для оформлення квартири на внука
Як вписати себе в ордер на квартируЯк вписати себе в ордер на квартиру
Як зареєструвати судноЯк зареєструвати судно
Як зробити візуЯк зробити візу
Скільки коштує розпис в загсіСкільки коштує розпис в загсі
Як подати документи в університетЯк подати документи в університет
Як стати на облік в пенсійний фондЯк стати на облік в пенсійний фонд
Несправжній шлюбНесправжній шлюб
» » Як укласти шлюб з іноземцем
© 2017 uatontro.ru